Over mij....

Verleden

In 2003 ben ik begonnen met het fokken van Labrador Retrievers. In 2007 moest ik stoppen met het fokken van Labradors omdat de toenmalige woning moest worden verlaten. Van onze bloedlijnen en alles wat ik had opgebouwd en geselecteerd moest afstand van worden gedaan. Met pijn in het hart. Echter, de omstandigheden waren dermate dat er geen ander besluit mogelijk was. Gelukkig kon ik mijn honden-roedel verkopen aan een collega-fokker. Daarna heb ik een huis terug gekocht in het dorp Putten.


Periode Putten

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn speciale jachtvriend Sep was de enige Lab die mee verhuist is naar de bebouwde kom in Putten samen met Teckel Inke. Toch knaagt het aan je als je grote passie is verdwenen. Gelukkig heb ik af en toe wel een nestje kunnen fokken met Inke. Na enige tijd is er weer een jonge Labrador uit onze oude lijnen aangekocht; dat was "Tabby". Heel rustig heb ik geprobeerd, in het klein, de draad weer een beetje op te pakken. 


Website

onze oude website uit 2003

Veel reacties zijn er altijd geweest op onze site. In 2003 tot 2007 was internet nog volop in ontwikkeling en de website werd veel bezocht! Enkele jaren heb ik de site nog aangehouden maar uiteindelijk is het gestopt omdat er alleen maar aanvragen waren voor pups terwijl ik die simpelweg niet meer had. De domeinnaam werd opgegeven (www.labradorretriever.nl), de site gewist en alles is verdwenen. Om in de toekomst toch weer wat te kunnen gaan doen heb ik deze site opgetuigd. Veel informatie van de oude site heb ik er weer opgezet. Ik hoop dat de benodigde info u van dienst zal kunnen zijn.


Onze huidige woning te Epe

Nu in Epe

Vanaf december 2016 ben ik opnieuw verhuisd naar het buitengebied. Deze keer naar een voormalige boswachterswoning van Gelders landschap midden in het natuurgebied "De Dellen" bij Epe. De liefde voor de labs is er nog steeds. Nieuwe mogelijkheden dienen zich aan omdat ik eindelijk weer beschikken kan over de ruimte en vrijheid die ik, maar vooral mijn honden nodig hebben! 

De aardigheid om bezig te zijn met het ras, de (werk)lijnen, de schoonheid en bovenal de gezondheid, geeft voldoening. De fokker waar wij in 2007 onze Labradors aan overgedaan hebben is verder gegaan met onze bloedlijnen. Gelukkig heb ik dit steeds van dichtbij kunnen blijven volgen. 

Ik ben weer begonnen met enkele (jonge) honden aan te kopen van de fokker die onze Lab's destijds had overgenomen. Het doet je goed als je ziet wat er terecht is gekomen van datgene waar je alles in hebt gelegd. Mooie honden, gezonde honden. Karaktereigenschappen van (overgroot) ouders zie je terug in de huidige generatie. 

Dat doet de mens goed! Daar doen we het voor!


Op dit moment hebben we 4 Labrador teven en 1 Labrador reu. Verder hebben we onze standaard ruwhaar teckel Birke (wegens leeftijd wordt hier niet meer mee gefokt) en een Bayerische Gebirgschweisshund Sep (is een jongensnaam maar Sep is een meisje ... )Bayerische Gebirgschweisshund